Tekonurmi – Aktia LKV

Kenttävaraukset

PIF-Center otti vetovastuun Aktia LKV areena -tekonurmikentästä Pargas IF:n ja PIF-jalkapallon kanssa solmitun sopimuksen mukaisesti. PIF-Center solmi 12. elokuuta Paraisten kaupungin kanssa maanvuokrasopimuksen, jonka kesto on 15 + 10 vuotta. Samalla tehtiin käyttösopimus, jossa Paraisten
kaupunki vuokraa tekonurmikenttää koulujen ja yleisön käyttöön kouluvuoden aikana päivisin klo 8–15.

Primetime-aikoina, iltaisin ja viikonloppuisin, PIF-jalkapallo vuokraa kentän omaa toimintaansa varten. Myös muut seurat ja joukkueet voivat vuokrata kenttää.
Parhaillaan tekonurmikenttä peruskorjataan. Salaojitus sekä kentän pinta uusitaan. Kokonaisbudjetti on 320 000 euroa. Kentän on arvioitu valmistuvan syyskuun puolivälissä.

Lisätiedot, Lars Nummelin, 044 9810584

Näin tekonurmi uusitaan

Vanha tekonurmimatto poistettiin Saltex Oy:n toimesta viikolla 31 ja se varastoidaan nyt rullissa kentän läheisyydessä. Osa siitä tullaan käyttämään uuden tekonurmen reunoilla. Loput odottavat uusintakäyttöä ensi keväällä.

Viikolla 32 ajettiin kentälle noin 900 tonnia kivituhkaa, eli 0–2 mm:n murske. Tämän työn kuten muukin murskeentoimitus suorittaa Transportfirma Wihlman Kb.

Salaojitustyö aloitettiin viikolla 33. Pitkien sivujen salaojien putkikoko on 160 mm ja päätyojien putket ovat 125 mm. Ojituskanavissa asennetaan kaikkiaan 8 kpl tarkistuskaivoja. Salaojasysteemi liitetään Paraisten kaupungin hulevesiverkkoon. Salaojien kaadot ovat vähintään 0,3 % tai enemmän. Ojituskanavissa kentälle päin ja osittain kentällä sijoitetaan rimsu (n. 1,3 m, josta n. 0, – 0,3 m taitetaan kentälle) vettä läpäisemätön geotekstiili. Koko salaojakanava, n. 0,6 m leveä ja keskimäärin, n. 0,75 m syvä, täytetään 8–16 seulotulla murskeella. Ojitustyö suoritta Grävmaskinsfirma Ronny Sundqvist Ab Oy ja talkoo väki.

Jatkossa, mahdollisesti jo viikolla (säävaraus) kenttä muotoillaan harjakattomalliseksi, jossa kentän pituussuunnassa harja sijoittuu keskellä kenttä ja lappeitten kallistus on luokkaa 0,7–0,9 %. Työn suorittaa Tiehöylä Suomela Oy ja tämän yhteydessä ajetaan n. 300 tonnia kivituhkaa lisä.

Saltex Oy uusi tekonurmen, aloittaen näillä näkymin viikolla 35. Tasoitetun ja muotoillun kentän päälle asennetaan geotekstiili jotka limittyvät toisiaan ja myöskin se rimsun päälle joka on asennettu kentän laidoilla. Näin aikaansaadaan vettä läpäisemätön pinta ja sen päälle asennetaan joustomatto, jonka alapuolella on vettä poistavia kanavia. Joustomatto aikaansaa tehokkaan veden poisvienti salaojakanaviin. Joustomatto on myös osa tekonurmen pinnasta ja huolehtii kentän joustosta. Joustomatto on kokonaan kierrätettävä materiaalia.

Joustomaton päälle asennetaan FIFA Quality Pro tekonurmimatto joka alapuolisen joustomaton ansiosta on varustettu lyhemmällä ruoholla. Matto, joka asennetaan Aktia LKV areenalle täytetään Bioflex täyttöaineella, joka on päällystetty mineraali ja joka koostuu noin 98 % erikoishiekasta. Täyttöaine on kokonaisuudessaan kierrätysmateriaali. Bioflex täyttöaineen ominaisuuksiin kuulu, että se ei kulkeutuu pois kentältä, eikä roiski yhtä helposti, kun muut täyttöaineet.

Tekonurmikenttä odotetaan olevan pelikunnossa syyskuun puolessa välissä.