PIF-Center fick statsstöd för byggprojekt

PIF-Center fick 30.5.2023, besked om statsstöd från Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland för projektet, ”grundläggande renovering av idrottshallens entréflygel”. Kostnadsförslaget för projektet är 120 020 euro och statsstödet uppgår till 30 % eller 36 000 euro helt enligt ansökan.

Projektet omfattar nytt åstak av falsad plåt, nya fönster i andra våningen där
kontors/behandlingsrummen finns och ny modern ventilation i samma del av byggnaden. Dessutom ingår nya dörrar och en ny lyftport i bottenvåningen. Projektet kan inledas omedelbart och det första som görs är att förnya ventilationen i kontorskorridoren och behandlingsrummen. PIF-Center har konkurrensutsatt ventilationsarbetet och utsett Pargas företaget Airon Oy till entreprenör.


Då projektet har slutförts har PIF-Center nytt tak på hela byggnaden och alla fönster har förnyats sedan 2017. Det är väldigt tillfredställande situation enligt bolagets vd Lars Nummelin som riktar ett tack till RFV för det positiva beslutet. Det här projektet ger bättre trivsel och hjälper till att minimera energiförbrukningen. Således ett projekt med positiv miljöpåverkan och med lång verkningstid.

Kategorier:
Okategoriserade